Uppstart för vårens sömnadscirkel

05.03.2024

Den 2 mars var det dags för den första träffen på Fornby folkhögskola. Vi var 8 personer som deltog på uppstarten av sömnadscirkeln. 

Föreningens projekt med tillverkningen av funktionärstabarder påbörjades. Vi blev klara med de första stegen som var att mäta längderna och riva tyg, samt nåla och sy ihop två tygstycken till varje tabard. Det blev 19 stycken, några bitar svart tyg blev över. 

Ett par deltagare fick tips och hjälp att påbörja sina egna projekt. Vi hade även deltagare som hade gamla projekt att komma igång med, efter en längre tids uppehåll. Vi upplevde en positiv respons från gruppen. Det var roligt att komma hemifrån och in i gemenskapen i ett delat intresse, samt att det var lättare att starta upp projekt som kan vara svåra att komma igång med hemma. Det var väldigt härlig stämning.

Nästa träff, som är på lördag den 9 mars kl 12-16, kommer vi fortsätta med nästa steg som blir att fålla alla sidor på tabarderna. Om vi hinner ska vi också ta ut halsringningar. 


Anmäl dig gärna och delta vid de kommande tre träffarna. Det enda kravet är att du är eller blir medlem i föreningen. Vill du påbörja ett eget projekt tar du med dig eget tyg och sytråd, mönster finns att låna. Vill du hjälpa till att sy tabarder för funktionär behöver du inte ta med dig något eget material. Ta gärna med dig en matsäck, vi har en fikapaus runt 14. Dock inget som innehåller jordnötter då det råder totalt jordnötsförbud på skolan. Vi tar av oss skor och ytterkläder, det kan därför vara lämpligt att ta med sig tofflor eller inneskor. Har du några frågor kan du kontakta Margaretha: 070-574 45 73, eller Johanna: 073-065 02 05, eller maila oss på sodradalarnasmedeltidsforening@gmail.com. 

Hjärtligt välkommen!